Boudy (www.boudy.info) - Bivacco 89a Brigata - Itálie, Prealpi Lombarde, Grigne, Monte Croce (hlavní info)
Bivacco 89a Brigata
Itálie, Prealpi Lombarde, Grigne, Monte Croce | 1 630 m.n.m.

Mapa
Objekty v okolí
V okolí bylo nalezeno 5 objektů, znáte-li nějaký jiný, zkuste ho sem přidat...
Hlavní info
     
4
6
   
GPS WGS84: 45° 58’ 25.9” N   9° 22’ 25” E

Vložil: Kaja (20.11.2007)

Poznámky
K tomuto objektu tu zatím není žádná poznámka, takže jestli něco víte, zkuste ji sem přidat...
Fotogalerie
Nezdá se to, ale je tam! :-) (2007)
V galerii je 2 obrázků, pokud máte nějaký další, můžete ho sem nahrát...
Popis
  • kamenná podlaha
  • krb

Zajímavý bivakovací prostor v oblasti vápencového masivu Grigna vysoko nad modravým jezerem Como severně od města Lecco. Bivak je vytvořen přímo v zadní části poutní kaple stojící v sedle Boccheta di Prada. Uvnitř kamenného obdélného prostoru 2 x 3 m je místo pro cca. 4 osoby na podlaze a krb. Jinak pusto a syrovo bez lavice nebo stolu. V nouzi ale rozhodně potěší. Při plánovaném noclehu však doporučuji nedaleko (1 km) stojící bivak Baitello dell´Amicizia.

Zdroj vody

V okolí i celém masivu Grigna je akutní nedostatek vody (vápenec).

Nejvhodnější doba návštěvy

Kdykoliv, proudí tudy však davy na Grignu (parking je nejvýše položeným "dojezdným" místem na severu masivu), takže mnohdy nebudete sami.

Přístup

Obdobně jako u Bivacco Baitello dell´Amicizia startujeme na planině Cainallo s lyžařskými vleky nad vesnicí Esino Lario. Stejně jdeme na parkoviště na konci asfaltové cesty (Moncodeno 1436m). Kousek za parkingem se cesty dělí, doprava odbočuje málo vyšlapaná cesta k biv. Baitello, my držíme širokou hodně využívanou cestu směr Rif. Bogani, resp. lépe k Rif. Bietti. Po překonání tak kilometru a 200m převýšení jsme v sedle Boccheta di Prada, teď už jen pár desítek metrů doleva po zalesněném hřebeni a jsme u kostelíku. Z rozcestí je možno jít na Grignu (2409 m), k Rif. Bietti anebo doprava přes Monte Pilastro a Monte Croce (příjemných asi 1,5 km) k bivaku Baitello dell´Amicizia.

© www.boudy.info | veškteré informace bez záruky | PHP 5.6.40-68+ubuntu20.04.1+deb.sury.org+1 | poslední úprava: 17.01.2022 19:41:24 V.A.