Boudy (www.boudy.info) - Prístrešky pri nádrži Daňová - Slovensko, Nízke Beskydy, Laborecká vrchovina, Daňová dolina (hlavní info)
Prístrešky pri nádrži Daňová
Slovensko, Nízke Beskydy, Laborecká vrchovina, Daňová dolina | 550 m.n.m.

Mapa
Objekty v okolí
V okolí nebyl nalezen žádný jiný objekt, víte-li o nějakém, zkuste ho sem přidat...
Hlavní info
     
6
??
   
GPS WGS84: 49° 19’ 15.31” N   21° 57’ 36.07” E

Vložil: mnicky (09.09.2013)

Poznámky
K tomuto objektu tu zatím není žádná poznámka, takže jestli něco víte, zkuste ji sem přidat...
Fotogalerie
Vnútro drevenice (2013)
Povala drevenice (2013)
Priehrada na potoku Daňová (2013)
V galerii je 6 obrázků, pokud máte nějaký další, můžete ho sem nahrát...
Popis
  • hliněná podlaha

Prvý prístrešok sa nachádza v nadmorskej výške 540 m n.m., 40 minút od Kalinovského sedla. Je to celodrevená stavba, ktorá má lepšie časy už za sebou, no pocestnému ešte môže poslúžiť. Je priamo pri ceste, zasadená do krovia. Strecha je ešte celá a teda nemalo by do nej zatekať. V spodnej časti sa nachádzajú dvere a za nimi sa cez pavučiny dá vojsť do miestnosti asi 2,5 m x 3,5 m. Podlaha je hlinená a bola dosť vlhká. Rozhodne tam treba mať niečo pod spacák. Určite sa tu pohodlne vyspia piati ľudia. Prístrešok nemá okno. V podkroví, do ktorého sa dá dostať aj bez rebríka, je sucho a dá sa tu spať v suchu aj bez karimatky. Len brvná tvoriace podlahu by asi tlačili. S vodou pre blízkosť potoka (je cez cestu), nie je problém. Dreva je dosť v okolitom lese. Chatku asi používali lesníci.

Ďalej po ceste, asi 15 minút, je vodáreň. Za ňou sa pripája cesta zľava. Nad ňou je postavená luxusná chata – dom a na druhej strane je prehradením potoka Daňová vytvorená celkom veľká vodná plocha. Na jej brehoch pri výtoku je mierne rozpadnutý prístrešok, ktorý v prudkom daždi asi neochráni, no na zemi sa inak v pohode vyspí šesť ľudí. Vedľa je však voľne prístupný posed a vo vnútri larisa. Hebučká, čistučká. V posede sa vyspia len dvaja ľudia, ak ich nevyhodia poľovníci, ale zato luxusne. Ohnisko sme nenašli, ale nie je problém si spraviť oheň na spevnenej ploche naokolo. Dreva je v blízkom lese dostatok.

(zdroj: http://hiking.sk/hk/ar/934/pristresok_pri_nadrzi_danova.html)

Zdroj vody

Umyť sa dá v jazierku, dokonca si možno aj zaplávať. Potok Daňová sa určite dá použiť ako zdroj pitnej vody.

Nejvhodnější doba návštěvy

...

Přístup

...

  • http://mapy.hiking.sk/?y=49.31992&x=21.95402
© www.boudy.info | veškteré informace bez záruky | PHP 5.6.40-70+ubuntu20.04.1+deb.sury.org+1 | poslední úprava: 17.01.2022 19:41:24 V.A.