Boudy (www.boudy.info) - Posed pod Vřesníkem - Česká republika, Hrubý Jeseník, Dlouhé stráně, Vřesník (hlavní info)
Posed pod Vřesníkem
Česká republika, Hrubý Jeseník, Dlouhé stráně, Vřesník | 1 290 m.n.m.

Mapa
Objekty v okolí
V okolí bylo nalezeno 44 objektů, znáte-li nějaký jiný, zkuste ho sem přidat...
Hlavní info
     
2
3
   
GPS WGS84: 50° 4’ 29.2” N   17° 10’ 9.88” E

Vložil: Vasik (22.11.2011)

Poznámky
04.08.2016 18:11:00

Srpen 2016 - Posed sice stojí, ale bohužel už není vhodný k přenocování. Celý posed už je nakřivo, podpěry jsou nahnilé, jedna ze základních podpěr je dokonce zlomená. Příčky žebříku shnilé či vylámané, uvnitř v boudě je hniloba a plísně. Zkusil jsem na něj vylézt a celý posed se dost naklonil, tudíž bych už jakýkoliv pobyt neriskoval..

Pospič
K tomuto objektu je tu celkem 1 poznámek...
Fotogalerie
Posed pod Vřesníkem. © Vasik (2011)
Interiér. © Vasik (2011)
Výhled z okna. © Vasik (2011)
V galerii je 5 obrázků, pokud máte nějaký další, můžete ho sem nahrát...
Popis
  • dřevěná podlaha

Prostorný posed u lesní cesty z Jestřabího vrchu na Dlouhé stráně nedaleko horní nádrže přečerpávací elektrárny přímo pod vrcholem Vřesník. Prostor pro 2 osoby na podlaze, uzavíratelná okna, profukovzdoorné stěny.

Zdroj vody

V plochém údolí mezi Malou Jezernou a Vřesníkem je prameniště Merty v malém mokřadu. Na nedalekém vrcholu 14ha vodní plocha horní nádrže přečerpávací elektrárny, ale tam bych raději nelezl. Pramen by měl být také u nedaleké Františkovy myslivny (cca. 3km).

Nejvhodnější doba návštěvy
  • !!! lovecká sezóna

Netuším jak často bývá posed obsazen, od místních myslivců lze čekat ledasco, vzhledem k tomu, že si celou oblast Mravenečníku snaží uzavřít sami pro sebe, jezdí si tam auty jak je napadne a nají tam několik chat. :-(

Přístup

Po spojovacím hřebeni lesní cestou od Františkovy myslivny (zelená značka) směrem na horní nádrž elektrárny Dlouhé stráně, poté co se před vámi objeví sypaná hráz nádrže před zatáčkou lesní cesty. Na kole Po modře značené lesní cestě z Vernířovic, za výhledovým bodem Zadní Hutisko neodbočujte po modré do traverzu na Františkovu myslivnu, ale pokračujte po cestě dále (je to asi nejlepší cyklocesta na Dlouhé stráně), posed je kousek před příjezdem ke hrázi horní nádrže.

© www.boudy.info | veškteré informace bez záruky | PHP 5.6.40-68+ubuntu20.04.1+deb.sury.org+1 | poslední úprava: 17.01.2022 19:41:24 V.A.